Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Voćna torta sa pomorandžom

Voćna torta sa pomorandžom

gina raichevagina raicheva
Početnik
110
Voćna torta sa pomorandžom
Fotografije: gina raicheva
1 / 3
13/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Svako voli tortu, pogotovo takvu sa sokom od pomorandže i veoma ukusnim i penastim kremom, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • za korice
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sok od pomorandže - 1 šoljica
  • kora od pomorandže - 1 od jedne pomorandže
  • voda - 1 šoljica, topla
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - koliko je potrebno da se zamesi korica, plus 1/2 pakovanja praška za pecivo i vanilinog šećera; druga korica se sprema na isti način + 3 kašike kakaa
  • za krem
  • sveže mleko - 3 šolje
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • vanilin šećer
  • za sirup
  • sok od pomorandže - od 3 pomorandže
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa šećerom da dobijete penu, a žumanca mutite dok se ne pojave mehurići. Pomešajte belanca i žumanca, dodajte sok od pomorandže, koru, toplu vodu i ulje. Dobro promešajte. Na kraju dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer i brašno - koliko je potrebno.

Druga korica se pravi na isti način, sa dodatne 3 kašike kakaa, peče se na 180 stepeni. Za krem se mleko unapred skuva, a kad se malo ohladi se dodaje jajima, prethodno umućenim sa šećerom.

Zatim sipajte u malu šerpu dok ne proključa, a onda dodajte brašno, umućeno sa malo vode, mešajući sve vreme da ne zagori. Dodajte vanilin šećer, pa kad se smesa zgusne, sklonite sa vatre. Nakon što se korice ispeku, isecite ih pomoću konca, da biste od 2 korice dobili 4.

Torta se pravi na sledeći način: prvo stavite braon koricu, pa prelijte sirupom, dodajte krem i tako redom sve dok ne potrošite sve korice. Ukrasite po želji, ali obavezno stavite pomorandžu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: