Način pripreme
U posudi umutimo 2 jaja sa 2 supene kašike šećera. Dodajemo 1/4 kašičice soli i 500 ml svežeg mleka.
U drugu posudu prosejemo 180 g brašna. Dodajemo 20 g kakaoa i 1 kašičicu praška za pecivo. Lepo promešamo i dodajemo u smesu od jaja.
Pečemo palačinke u tiganju. Ja sam napravila od ove smese 11.
Rastvorimo 2 kesice želatina (svaka po 10 g) prema uputstvima na pakovanju.
U posudi umutimo 500 ml slatke pavlake. Dodajemo rastvoreni želatin i 1 vanilu. Dobro izmešamo.
U potpunosti pokrivamo tepsiju (26 cm) sa padajućim prstenom streč folijom. Na dno stavljamo jednu palačinku.
Operemo, posušimo i voće seckamo na male kockice: jabuku, krušku, bananu, jagode, maline, borovnice, kivi.
U malu posudicu stavljamo jednu palačinku. U nju stavljamo 1 supenu kašiku sa vrha pavlake i od iseckanog voća. Sakupljamo krajeve palačinke da bude kao snop i lagano pritiskamo. Stavljamo u kalup za pečenje. Na ovaj način pravimo i druge palačinke (ja sam dobila 7).
Ostale komadiće voća posipamo po i između snopića. Pokrivamo većim delom pavlake. Lepo zagladimo i stavljamo jednu celu palačinku. Na nju stavljamo ostali krem (pavlaku) otprilike 3 supene kašike, koliko je potrebno da pokrije palačinku.
Slatku tortu sa palačinkama dobro pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na 10-12 sati da se stegne.
Vadimo iz frižidera, skidamo prsten i streč foliju. Stavljamo na poslužavnik ili gladak tanjir.
Na vodenoj pari istopimo 150 g crne čokolade sa 2 supene kašike kravljeg maslaca. Skidamo sa ringle i dodajemo 2 supene kašike svežeg mleka. Dobro izmešamo i ostavljamo da se ohladi.
Stavljamo u špric i dekorišemo voćnu tortu. Voćnu tortu sa palačinkama ukrašavamo i različitim voćem i listićima mente.