Voćna torta sa dva fila

MajaMaja
Šegrt
21740
Voćna torta sa dva fila
Fotografije: Maja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
18
"Najteži deo u ovom receptu je čekati da se torta ohladi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 10 s.k.
  • brašno - 3 s.k.
  • ulje - 1 k.k.
  • mleko - 400 ml + 200 ml za šlag
  • puding od vanile - 2 kesice
  • margarin - 100 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • jagode - 150 g
  • šlag krem - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca sam umutila sa 4 s.k. šećera u čvrst sneg. Dodala sam žumanca i ulje, sjedinila i dodala brašno, koje sam kratko umutila da se smesa sjedini. Koru sam pekla na 180 stepeni. Kad se kora ohladila, presekla sam je na pola.

U 400 ml mleka sam dodala 3 s.k. šećera i jedan vanilin šećer, pa sam skuvala puding od 1 kesice pudinga od vanile. U ohlađen puding sam dodala umućen margarin, umutila i premazala jednu koru. Preko pudinga sam stavila drugu koru.

U 1/2 l vode sa 3 s.k.šećera sam skuvala puding od vanile i dodala jagode koje sam kuvala još oko 2 minuta. Ovaj fil sam prelila preko druge kore i ostavila voćnu tortu da se ohladi.

Voćna torta sa dva fila je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: