Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Brioš»Ružice-brioši sa ratlukom

Ružice-brioši sa ratlukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Ružice-brioši sa ratlukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
16/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Kafa je ukusnija kada je servirana sa aromatičnim ružicama-briošima sa ratlukom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 600 - 700 g
  • ratluk - 1 - 2 kutije
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Rastvorite kvasac u svežem mleku. Prosejte brašno, dodajte prstohvat soli, jaja, kvasac sa mlekom i maslacem, isečenim na kockice.

Zamesite meko testo i ostavite da nadođe sat i po. Podelite testo na dva dela (lakše se razvlači) i isecite krugove čašom prečnika 4 cm.

Poređajte 5 krugova jedno do drugog, malo prekolopite. Isecite i po sredini i na svaku polovinu kruga stavite po jednu kockicu ratluka.

Uvijte pažljivo na ružicu i svaku stavite u kalup za mafine. Ostavite da nadođu, namažite umućenim žumancem sa malo svežeg mleka, pospite smeđim šećerom i pecite na 180 stepeni.

Od jednog dela sam napravila lopte i nakon toga namazala jajetom, posula listićima badema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: