Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa ratlukom i jabukama

Bundevara sa ratlukom i jabukama

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Bundevara sa ratlukom i jabukama
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 6
25/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kod nas bundevara zvuči ponosno"

Potrebni sastojci

  • razvučene kore - 1 paket
  • bundeva - 600 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • ratluk - 140 g
  • orasi - 100 g, izmrvljeni
  • jabuke - 4 komada
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo bundevu i izrendamo je. Očistimo i oljuštimo jabuke. Izrendamo ih i pomešamo sa cimetom.

Ratluk sečemo na male komade.

Razvučemo kore dve po dve. Stavljamo malo rastopljenog maslaca. Posipamo šećerom, bundevom, smesom od jabuka i orasima. Dodajemo nekoliko komadića ratluka i uvijamo u rolat.

U namazan pleh ređamo kore u oblik puža. Kada uvijemo poslednju koru, posipamo masalc odozgo.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Po želji odozgo možemo posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: