Pečene kruške sa medom i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
20/05/2019
"Raskošan desert jedinstvenog ukusa i arome, koji će svako lako napraviti "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • sušeno voće - 200 g (suvo grožđe, borovnice)
  • orasi - 50 g
  • med - 3 kašike
  • belo vino - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite kruške i pomoću kašike izdubite im unutrašnjost oblikujući udubljenja.

Isecite orahe na sinto. Pomešajte ih sa dve kašike meda u posudi.

U tiganju na ringli stavite suvo belo vino da provri i dodajte kašiku meda. Dodajte sušeno voće u tiganj sa vinom, da omekša i da upije ukus. Kada se smesa redukuje na gustinu sirupa sklonite sa ringle.

Namažite posudu za pečenje maslacem. Poređajte polovine kruški u posudu za pečenje. Stavite smesu od oraha u udubljenja. Pospite cimetom.

Prelijte kruške vrućim vinskim sirupom. Rasporedite sušeno voće odozgo.

Pecite na 200 stepeni 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti