Povrće tempura

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
21/05/2019
"Tajna hrskavog povrća tempura je otkrivena, detalji u ovom isprobanom receptu "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaragrepa - 2 komada
  • brokoli - 1/2 glavice
  • karfiol - 1/2 glavice
  • paškanat - 1 komad
  • brašno - 150 g
  • kukuruzni skrob - 150 g
  • kisela voda - 250 ml
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • led - 1 kg
  • ulje - 300 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite smesu za tempuru, tako što pomešate brašno sa kukuruznim skrobom, solju, sodom bikarbonom, biberom, alevom paprikom i kurkumom.

Dodajte postepeno kiselu vodu i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. Ohladite poh preko posude sa ledom.

Isecite šargarepe i paškanat na gredice, a brokoli i karfiol segmentirajte na srednje velike ružice.

Uvaljajte povrće u hladnu tempuru i ispržite u jako zagrejanom dubokom ulju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar