Način pripreme
Očistite patlidžan i isecite ga na kolutove.
Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta.
Prospite vodu od patlidžana, operite ih i osušte kuhinjskim brusom.
Zagrejte ulje za prženje.
Potopite patlidžane u brašno s obe strane i ispržite dok ne postane zlatasto.
U odgovarajuću posudu za pečenje stavite deo konzervisanog, oljuštenog paradajza. Izgnječite viljuškom i poređajte odozgo patlidžane. Preko patlidžana stavite i ostatak paradajza.
Začinite solju, pospite šećerom i dolijte pola šolje vode.
Pospite istucanim belim lukom i začinom od povrća.
Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, dok se jelo ne zgusne i ostane na masnoći.
Pre serviranja garnirajte s peršunom.
Komentari