Japanske palačinke

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
22/05/2019
"Prema pravilu, japanske palačinke su najukusnije ujutru, jer ipak dolaze iz zemlje izlazećeg sunca "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Probajte nešto drugačije od tradicionalnih palačinki i napravite japanske palačinke, koje su veoma mekane i lagane.

Umutite jaja u činiji, zajedno sa šećerom i medom, dok se šećer ne otopi.

U drugu činiju prosejte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo i mleko u prahu. Dodajte jajima suve sastojke i na kraju dodajte sveže mleko.

Smesa treba da bude homogena, bez grudvica. Ostavite smesu na 15 minuta.

Zagrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi i kutlačom isipajte od smese. Nemojte sipati celu kutlaču i nemojte mnogo da razlivate palačinke.

Smesa je nešto gušća od one za tradicionalne palačinke, pa tako vam se i neće razliti po tiganju. Kada se pojave mehurići po celoj površini palačinke, onda je spremna da se okrene. Pecite još malo sa druge strane i gotova je.

Nastavite dok ne potrošite smesu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar