Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani zalogaji od kačkavalja u korama za pitu

Pohovani zalogaji od kačkavalja u korama za pitu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Pohovani zalogaji od kačkavalja u korama za pitu
Fotografije: Galya Nikolova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Opasno ukusno pohovano meze za pivo, koje treba da se neutralizuje u kompaniji vernih vernih prijatelja"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g
  • kore za pitu - ½ pakovanja
  • jaja - 4 komada
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • pivo - 1 šolja za kafu, ledeno
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • ljuta paprika - po želji
  • prezle - 2 šolje
  • biljno ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prilikom pripreme ovih zalogaja od kačkavalja nije potrebno da se plašimo da će se kačkavalj rastopiti prilikom termičke obrade, zato što ga pohujemo u kori za piru.

Ipak je dobro da nabavimo kvalitetan kačkavalj - klasičan ili sa maslinama - veoma dobra kombinacija.

Da bismo dobro raspordili smesu za pohovanje i da se na proizvodu ne stvaraju kockice, ne koristimo samo jaja, nego smesu jaja i malo ledenog piva. Smesa za pohovanje od piva je hrsakva i boljeg ukusa. Proporcija je 2 jajeta i 40 ml piva.

Da bi korica bila hrskavija, pravimo duplu smesu za pohovanje.

Isečemo kačkavalj debljine 1.5 cm u manji pravougaoni kalup. Začinimo sa malo bibera. Za pikatnu hranu možemo posuti sa malo ljute paprike.

Kore prepolovimo na dva dela, veličina je dovoljna da uvije kačkavalj.

Stavljamo parle u kraj i uvijamo dva puta, nakon toga sakupljamo dva kraja kora i uvijamo u čvrst rolat.

Možemo ih staviti u frižider na 30 minuta da se stegne, ali nije obavezno.

Pripremamo nekoliko dubokih tanjira sa potrebnim sastojcima za pohovanje.

U jedan stavljamo kukuruzno brašno, u drugi belo brašno, a u treći prezle dovoljne količine.

Nju možemo začiniti začinima po ukusu - suvi luk, origano, čubar, kajenski biber itd.

Jaja umutimo štapnim mikserom, dodajemo u njih 80 ml hladnog piva i začinimo solju.

Gotove paketiće od kačakvalja namažemo pivom da se zalepi dobro brašno po njima. Nakon toga ih uvaljamo u kukuruzno brašno, u smesu od jaja i u prezle.

Vraćamo zalogaje u jaja i ponovo uvaljamo dobro u prazle. Poređamo u veliki tanjir, spremne za termilku obradu.

Treba da se uverimo da je temperatura masnoće odgovarajuća.

Ako nemamo tremometar, možemo probati sa kapljicom testa. Pržimo dok ne bude gotovo sa obe strane.

Pohujemo po nekoliko komada, zato što će veća količina ohladiti mast i oni će je upiti. Ako se stvore mrvice od testa prilikom prženja, treba da ih sklonimo da ne daju zagoreo ukus mast.

Vadimo na ubrus da se ocedi višam masto

Pohovane zalogaje od kačkavalja konzumiramo tople, uz odgovarajuću salatu ili prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: