Ukusna pileća janija sa krompirom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
23/05/2019
"Janija je najtraženije jelo u jesen, kada temperatura napolju pada "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • ulje
  • pileće meso - belo ili 2 bataka
  • luk - 2 glavice
  • sok od paradajza - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po želji
  • lovorov list - 2 komad
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte ulje i propržite isečeno pileće meso. Stavite oguljen i isečen krompir i sitno iseckan luk.

Mešajte 3-4 minuta i dodajte alevu papriku. Posle sipajte toplu vodu, da ogrezne, pa ostavite da se kuva na umerenoj vatri.

Kada meso i povrće bude gotovo, izvadite meso i uklonite kosti, ako je od bataka, onda odvojte meso. Vratite u šerpu i dodajte sok od paradajza sa lovorovim listom, so po želji.

Ostavite da se janija kuva još 2-3 minuta, ako je ređa, onda se može zgusnuti sa 1 kašikom brašna. Dobijenu janiju poslužite toplu sa iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar