Način pripreme
1. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u posudu i u njega dodajte šećer i maslac u komadima. Razbijte jaje sa prstohvatom soli, počnite da mešate prstima ili mikserom sa dodatkom za testo.
2. U početku će se stvoriti mrvice, koje će nakon mešenja postati glatko, ali testo od maslaca koje se mrvi.
3. Dobijeno testo je idealno za razne kolače ili keksiće koje možete oblikovati po ukusu ili zavisno od situacije.
Možete pripremiti odmah, kidajte loptice i spljeskajte ih. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, na razmaku jedna od druge.
- Ako želite da isečete kalupima treba da uvijete testo u streč foliju i da ga stavite u frižider na jedan sat. Ono će tako postati čvršće i biće lakše razvlačenje.
Pecite kolače na 180 stepeni oko 15 minuta. Zavisi od veličine i debljine koje imaju keksiči ili kolači, zato ih pratite i čim počnu lepo da mirišu i da tamne, izvadite ih iz rerne.
* Od dobijene količine sastojaka dobijaju se dva standardna pleha svake rerne.