Način pripreme
U posudu sam stavila meki maslac, šećer, so i vanilu i izmešala sam ih mikserom 1 minutu. Nakon toga sam dodala jedno jedno jaje, mešajući kratko nakon svakog. Nakon toga sam dodala kiselo mleko i na kraju sam izmešala mikserom.
Ako smesa izgleda kao da je blago presečena, ovo ne treba da vas brine. Brašno za kolač prosejala sa praškom za pecivo i postepeno sam ga dodala u smesu tako što sam izmešala kuhinjskom žicom za mućenje.
Dobija se gusta i vazdušasta smesa. Tepsiju dimenzija 28x22 cm sam obložila papirom za pečenje koju sam blago podmazala maslacem. Sipal sam i rasporedila smesu.
Oprane i osušene kajsije sam naseckala na dva dela, izvadila sam koštice i svaku polovinu sam rasekla na dva dela. Tako sam od jedne kajsije dobila 4 komadića.
Poređala sam ih na testo za kolač tako što sam ih lagano pritisla. Na kraju sam ih posula kokosovim šećerom i stavila sam kolač da se peče u potpunosti zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva, ubodena u centar peciva.
Ostavila sam kolač sa kajsijama da se ohladi i odsekla sam prve komadiće tako što sam ih blago posula šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!
Napomena: Za meru koristim čašu zapemine od 250 g.
Kolač od maslaca sa kajsijama je pravo voćno iskušenje.