Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač od maslaca sa kajsijama

Kolač od maslaca sa kajsijama

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
382186
Kolač od maslaca sa kajsijama
Fotografije: V kuhnyata s Beni
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Neodoljiv kolač sa kajsijama, koji nestaje za tili čas."

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g /na sobnoj temperaturi/
  • šećer - 170 g /1 nepuna šolja/
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komada, srednja
  • kiselo mleko - 2 supene kašike /pune; 70 g/
  • brašno - 160 g /1 šolja + 2 supene kašike/
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, puna;
  • kajsije - 7 - 9 komada, sazrele
  • kokosov šećer - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sam stavila meki maslac, šećer, so i vanilu i izmešala sam ih mikserom 1 minutu. Nakon toga sam dodala jedno jedno jaje, mešajući kratko nakon svakog. Nakon toga sam dodala kiselo mleko i na kraju sam izmešala mikserom.

Ako smesa izgleda kao da je blago presečena, ovo ne treba da vas brine. Brašno za kolač prosejala sa praškom za pecivo i postepeno sam ga dodala u smesu tako što sam izmešala kuhinjskom žicom za mućenje.

Dobija se gusta i vazdušasta smesa. Tepsiju dimenzija 28x22 cm sam obložila papirom za pečenje koju sam blago podmazala maslacem. Sipal sam i rasporedila smesu.

Oprane i osušene kajsije sam naseckala na dva dela, izvadila sam koštice i svaku polovinu sam rasekla na dva dela. Tako sam od jedne kajsije dobila 4 komadića.

Poređala sam ih na testo za kolač tako što sam ih lagano pritisla. Na kraju sam ih posula kokosovim šećerom i stavila sam kolač da se peče u potpunosti zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva, ubodena u centar peciva.

Ostavila sam kolač sa kajsijama da se ohladi i odsekla sam prve komadiće tako što sam ih blago posula šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Napomena: Za meru koristim čašu zapemine od 250 g.

Kolač od maslaca sa kajsijama je pravo voćno iskušenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: