Torta od starog milibrota

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
25/05/2019
"Danas vam predstavljamo jedan veoam ekonomičan kolač koji se veoma lako pravi i veoma je ukusan. Uverite se sami "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • milibort - 1 komad, star
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • brašno - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Polovinu milibrota iskidajte u pleh za tortu i gusto poređajte, da to bude korica. Napravite krem.

Od svežeg mleka sipajte 700 ml, zajedno sa šećerom, da se kuva, a za to vreme umutite jaja sabrašnom i preostalim mlekom.

U tankom mlazu dodajte smesi koja se kuva, ali na thoj vatri, da se ne zalepi i da se ne stvore grudvice.

Krem treba polako da se zgusne. Čim bude gotov, dodajte maslac i vanilin šećer. Promešajte i dok je još vruć, rasporedite krem preko milibrota.

Kada nanesete krem, dodajte ostali deo miliborta i završite sa još jednim slojem krema. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar