Način pripreme
Sve sastojke stavljamo u mini pekaru (bez nadeva) - na program mešenje. Nakon što testo bude gotovo, razvučemo ga na pravougaonik tanko 4mm.
Razvučeno testo obilno posipamo ribizlama i uvijamo u rolat, podelimoga na dva dela i upletemo pletenicu.
Oblikovani milibrot stavljamo u kalup za pečenje, namazan kravljim maslacem ili obložen papriom za pečenje i ostavljamo da nadođe.
Nadošao milibrot namažemo umućenim žumancem, pomešanim sa malo ulja i 2-3 kapljice svežeg mleka i posipamo vanilin šećerom.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo.
Ostavljamo na kratko da se ohladi na rešetku, nakon toga vadimo iz kalupa.
Ako želite da pripremite zaista uspešan milibrot, probajte i ove proverene recepte za milibrot kao što je ovaj milibrot sa nitima ili naš milibrot bez mešenja.