Brza i ukusna torta od starog milibrota

13/05/2020
"Ukusna torta od starog milibrota za tren oka "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin rastvorite u ledenoj vodi i ostavite da nabubri.

Za to vreme milibrot isecite na kriške i prirpemite krem, u kiselo mleko dodajte šećer u prahu po ukusu (imajte u vidu da je milibrot sladak) i vanilu.

Nakon što želatin nabubri rastopite ga na pari, (ne treba da provri) i dodajte lagano u krem.

Dno kalupa za tortu ili pleh pokrijte providnom folijom. Poređajte voće po vašem izboru - sveže ili iz kompota (može i bez voća). Nakon toga stavite sloj krema.

Preko poređajte komade milibrota, natopljene u malo svežeg mleka ili kompota. Posle stavite još jedan sloj voća (po želji) i odozgo krem, nakon toga ponovo prelivene komade milibrotta.

Ponavljajte dok ne potrošite sastojke za milibort kolač, poslednji sloj treba da bude milibrot.

Milibrot tortu ostavite u frižider na bar 3 sata da se stegne, najbolje jednu noć. Nakon toga okrenite i ukrasite po želji (ako niste stavili voće na dno kalupa/pleha).

Ova brza i ukusna torta od milibrota je odgovarajuća za svako godišnje doba, zato što se milibrot može zameniti piškotama/keksom!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar