Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pogačice»Milibrot sa punjenjem od kačkavalja

Milibrot sa punjenjem od kačkavalja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Milibrot sa punjenjem od kačkavalja
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
09/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Poslužite tople i ukusne milibrote sa punjenjem od kačkavalja i uživajte u osmesima kod kuće"

Potrebni sastojci

  • proizvodi za testo
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 400 ml topla
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičica, ravna
  • šećer - 1 kašičica ravna
  • sveži kvasac - 30 g
  • brašno - 1 kg
  • prvi preliv
  • voda - 200 ml topla
  • sir - 200 g rendani
  • drugi preliv
  • maslac - 125 g
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • kačkavalj - 200 g za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo aktivirajte kvasac u zagrejanom svežem mleku sa šećerom i jednom kašičicom brašna, pustite da se aktivira.

U posudi pomešati jaje, ulje, vodu, aktivirani kvasac i, dodajući prosejano brašno, umesite mekano testo. U jedan od dodataka brašna dodajte so. Ostavite da se testo udvostruči na toplom mestu.

Od testa oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu rastvorite i dodajte parče kačkavalja, ponovo oblikujte kuglu. Ovako formirane loptice poređajte u pleh podmazan uljem, jednu pored druge, ali ne čvrsto.

Ostaviti oko 30 minuta da naraste i preliti prethodno izmešanim prelivom. Sačekajte 10-ak minuta i prelijte sa preprženim brašnom u zagrejanom maslacu.

Pleh sa milibrotima stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo – potrebno je oko 40 minuta.

Poslužite tople i ukusne milibrote sa punjenjem od kačkavalja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: