Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kolač od milibrota»Torta od starog milibrota sa slatkom od trešanja

Torta od starog milibrota sa slatkom od trešanja

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Torta od starog milibrota sa slatkom od trešanja
Fotografije: Genoveva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Ukusna torta od starog milibrota i slatkog od trešanja - praznik na trpezi"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 1 komad
  • sveže mleko - 1 l
  • puding od vanile - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • vanila - 2 komada
  • čokolada
  • slatko od trešanja - celo voće
  • šećer - 10 supenih kašika
  • čokoladna jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Isečemo milibrot na kriške i pripremamo krem, u posudu sipamo deo kuvanoh i ohlađenog mleka.

U posudu sipamo puding od vanile i kukuruzni skrob, promešamo kašikom i ostavljamo da se rastvori.

Preostalo mleko sipamo u šeerpu i stavljamo da se ugreje na vatru.

Nakon što se mleko ugreje stavljamo šećer, promešamo i dodajemo puding i skrob. Mešamo neprestano dok se krem ne zgusne i dodajemo vanilu.

Koristimo kalup sa ivicama koje se skidaju, na dno stavljamo krem, nakon toga ređamo milibrot, pritiskamo dobro i odozgo krem i tako još jedan red, na kraju pokrivamo kremom.

Ostavljamo u frižideru 1 sat i na kraju skidamo obruč, ukrašavamo rendanom čokoladom, čokoladnim jajetom (po želji) i slatko odozgo.

Probajte i naš krem karamel sa milibrotom ili druge ideje sa starim milibrotom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: