Način pripreme
Prosejte brašno kroz sito.
U posudi odvojeite i stavite 3 brlanca od 4 jajeta.
Umutite mikserom na sneg. Unutra dodajte četvrtinu šećera i mutite.
Posle dodajte 1/3 šolje brašna i 1/3 kesice praška za pecivo i ponovo mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.
U drugoj posudi odvojite 4 žumanca i jedno celo jaje i mutite mikserom zajedno sa 1 šoljom šećera dobro.
Secite jednu veliku pomorandžu na pola i iscedite sok. Potrebno je pola šolje sveže isceđenog soka od pomorandže. Stavite ga unutra u smesu i mutite mikserom. Dodajte ulje i 2 šolje brašna zajedno sa 2/3 praška za pecivo.
Dobro umutite. Koru pomorandže izrendajte na korice.
Kašu podelite na 2 dela.
U jedan deo stavite kakao i promešajte spatulom.
U drugi deo stavite koru od pomorandže i poromešajte spatulom.
Namažite uljem kalup za kuglof sa rupom i pospite brašnom. Sipajte kakao kašu. Nakon toga kašu sa koricama pomorandže i na kraju belu kašu.
Poravnajte i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni dok ne bude gotovo, oko 40 minuta.
Nakon što kolač bude gotov, vadimo ga i sečemo na debele komade. Posipamo sa mnogo šećera u prahu.
Neka vam je slatko!
Komentari