Tiramisu sa krem sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
26/05/2019
"Za vašu informaciju - tiramisu sa domaćim krem sirom - nema takve đakonije "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 pakovanje
  • šećer - 125 g
  • jaja - 2 komada
  • maskarpone - 200 g
  • krem sir - 200 g
  • kakao - u prahu
  • kafa - 1 šolja, rastvorena, instant, bez kofeina (blago topla)
  • konjak - 1 poklopac, Bejlis ili neki liker
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojte žumanca od belanaca.

Stavite liker u kafu.

U posudu stavite dva belanca zajedno sa solju i pola šećera i umutite ih mikserom dok se ne stvore vazdušasti meki vrhovi.

U drugoj posudi umutite dve žumanca sa preostalim šećerom u vadzušast krem.

Dodajte maskarpone i krem sir. Mutite mikserom u gladak krem bez grudvica. Pomešajte dve vrste krema pomoću silikonske špatule, pazeći da sačuvate vazduh u kremu.

U kalup za tortu sa pokretnim dnom poređajte jedan red piškota, natopljen kafom sa likerom. Stavite pola krema, a odozgo poređajte još jedan red piškota, umakanih u kafu.

Sipajte preostali krem, zagladite ravno gornji deo i ostavite u frižideru tokom jedne noći.

Izvadite Tiramisu iz kalupa i pospite kakaom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar