Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa kiselom pavlakom

Pileći file sa kiselom pavlakom

Lils1895Lils1895
Početnik
192
Pileći file sa kiselom pavlakom
Fotografije: Lils1895
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Najukusniji i sočan pileći file se sprema sa aromatičnim prelivom od kisele pavlake, to već znate"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada, ili pileći bataci, bez kostiju
  • kisela pavlaka - 1 komad, 400 g
  • šampinjoni - iz tegle
  • dimljeni sir
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo vatrostalnu posudu i na dno sipamo sasvim malo ulja, nakon toga namažemo pavlaku, dodajemo isečene šampinjone, dimljeni sir i prethodno na paričiće isečen file.

Do kraja ređamo sve i stavljamo u rernu.

Kada je već polu gotova piletina sa pavlakom, malo pre nego što zapečemo dodajemo iseckan beli luk ili beli luk u prahu i vraćamo u pećnicu.

Ovaj pileći file sa kiselom pavlakom bude dosta ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: