Pileće šnicle u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
556
888
31/05/2019
"Đuveč, merak i topljeni sir - tri osnovna sastojka savršene piletine spremljene na naš način"
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sprema se marinada za pileće meso od tri istucana čena belog luka, maslinovog ulja, kiselog mleka, soka jednog limuna, malo kurkume, ljute aleve paprike za pikantnost, bibera, kumina i korijandera.

Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se. Pileće šnicle se posipaju solju po ukusu i svaka se maže marinadom.

Stavljaju se u posudu sa poklopcem, ako je ostala marinada prelivaju se njom i ostavljaju se da se začine na hladnom (u frižideru) oko 2-3 sata.

Dno đuvečare se maže uljem, stavlja se jedan red šnicli, odozgo red pečuraka (prethodno očišćenih i isečenih na kriške), red topljenog sira.

Nakon toga opet šnicle, pečurke i topljeni sir. Za boju i raskoš može da se stavi ceo čeri paradajz, ali to nije obavezno.

Đuveč se stavlja u rernu i šnicle se peku u početku na 220 stepeni, nakon toga e temperatura smanjuje na 190 stepeni oko 75 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar