Pileće šnicle u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pileće šnicle u đuvečari
Fotografije: Anabel
1 / 4VIDEO
31/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj75 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Đuveč, merak i topljeni sir - tri osnovna sastojka savršene piletine spremljene na naš način"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se marinada za pileće meso od tri istucana čena belog luka, maslinovog ulja, kiselog mleka, soka jednog limuna, malo kurkume, ljute aleve paprike za pikantnost, bibera, kumina i korijandera.

Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se. Pileće šnicle se posipaju solju po ukusu i svaka se maže marinadom.

Stavljaju se u posudu sa poklopcem, ako je ostala marinada prelivaju se njom i ostavljaju se da se začine na hladnom (u frižideru) oko 2-3 sata.

Dno đuvečare se maže uljem, stavlja se jedan red šnicli, odozgo red pečuraka (prethodno očišćenih i isečenih na kriške), red topljenog sira.

Nakon toga opet šnicle, pečurke i topljeni sir. Za boju i raskoš može da se stavi ceo čeri paradajz, ali to nije obavezno.

Đuveč se stavlja u rernu i šnicle se peku u početku na 220 stepeni, nakon toga e temperatura smanjuje na 190 stepeni oko 75 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: