Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pileće šnicle u đuvečari

Pileće šnicle u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileće šnicle u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Đuveč, merak i topljeni sir - tri osnovna sastojka savršene piletine spremljene na naš način"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komada, od bataka
  • pečurke - 400 g
  • topljeni sir - 150 g
  • ulje - 2 kašike
  • Za marinadu za meso
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • limun - 1 komad
  • kurkuma - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • korijander - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se marinada za pileće meso od tri istucana čena belog luka, maslinovog ulja, kiselog mleka, soka jednog limuna, malo kurkume, ljute aleve paprike za pikantnost, bibera, kumina i korijandera.

Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se. Pileće šnicle se posipaju solju po ukusu i svaka se maže marinadom.

Stavljaju se u posudu sa poklopcem, ako je ostala marinada prelivaju se njom i ostavljaju se da se začine na hladnom (u frižideru) oko 2-3 sata.

Dno đuvečare se maže uljem, stavlja se jedan red šnicli, odozgo red pečuraka (prethodno očišćenih i isečenih na kriške), red topljenog sira.

Nakon toga opet šnicle, pečurke i topljeni sir. Za boju i raskoš može da se stavi ceo čeri paradajz, ali to nije obavezno.

Đuveč se stavlja u rernu i šnicle se peku u početku na 220 stepeni, nakon toga e temperatura smanjuje na 190 stepeni oko 75 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: