Način pripreme
Sprema se marinada za pileće meso od tri istucana čena belog luka, maslinovog ulja, kiselog mleka, soka jednog limuna, malo kurkume, ljute aleve paprike za pikantnost, bibera, kumina i korijandera.
Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se. Pileće šnicle se posipaju solju po ukusu i svaka se maže marinadom.
Stavljaju se u posudu sa poklopcem, ako je ostala marinada prelivaju se njom i ostavljaju se da se začine na hladnom (u frižideru) oko 2-3 sata.
Dno đuvečare se maže uljem, stavlja se jedan red šnicli, odozgo red pečuraka (prethodno očišćenih i isečenih na kriške), red topljenog sira.
Nakon toga opet šnicle, pečurke i topljeni sir. Za boju i raskoš može da se stavi ceo čeri paradajz, ali to nije obavezno.
Đuveč se stavlja u rernu i šnicle se peku u početku na 220 stepeni, nakon toga e temperatura smanjuje na 190 stepeni oko 75 minuta.