Rajski krem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8453013k296
Rajski krem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
08/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Gotov Rajski krem se sipa u kupice, čaše ili tegle, ukrašava se pavlakom i džemom po želji, nakon čega je spreman za serviranje."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada (samo žumance)
  • šećer - 4 kašike
  • vanilin šećer - 1 paket
  • brašno - 1 i 1/2 kašika
  • skrob - 2 kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutite sa obe vrste šećera do kremaste smese.

U drugoj posudi pomešajte brašno, skrob i četvrtinu mleka. Mešajte dok se ne sjedini u jednoličnu glatku smesu.

Ostatak mleka zagrejte na šporetu i uz stalno mešanje dodajte u mlaz umućenim žumancima.

Zatim se dodaje kaša od brašna, skroba i mleka.

Krem sa ukusom vanile stavlja se na šporet na nisku temperaturu. Stalno mešajte da se ne bi pojavile grudvice. Kada se zgusne, skinite ga sa vatre i ostavite da se ohladi.

Pavlaka se umuti i dodaje nekoliko puta u ohlađeni puding od vanile. Meša se laganim rotirajućim pokretima pomoću lopatice.

Gotov Rajski krem se sipa u kupice, čaše ili tegle, ukrašava pavlakom i džemom po želji, nakon čega je spreman za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: