Način pripreme
Oljuštite jabuke, očistite ih od sredine i semenki i isecite ih na kocke. Stavite ih u duboku šerpu, dodajte 2 kašike soka od limuna i 4 kašike vode. Dobro promešajte i stavite da provri na umerenoj vatri. Smanjite jačinu vatre i pokrijte posudu. Dinstajte sastojke oko 15-20 minuta na tihoj vatri - dok voće ne omekša, nakon toga dodajte suvo grožđe i sklonite s vatre.
Odvojte 150 ml pavlake. Preostalih 450 ml stavite da provri zajedno sa štapićem cimeta. Čim pavlaka provri sklonite sa ringle i ostavite oko 10 minuta pod poklopcem, nakon toga izvadite cimet.
Odvojte žumanca od jaja i umutite ih sa šećerom u prahu dok ne pobele. Uz neprestano mešanje dodajte i preostalih 150 ml pavlake. Dodajte smesu od jaja u toplu začinjenu pavlaku i vratite na ringlu. Kuvajte krem oko 15 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Rasporedite smesu od dinstanih jabuka i suvog grožđa na dno 6 malih posudica. Odozgo sipajte krem od pavlake i ohladite u zamrzivaču.
Sipajte po malo smeđeg šećera preko svake porcije i zapecite samo 2-3 minuta na jako zagrejanom grilu, tako da se šećer istopi i da počne da ispušta mehure. Servirajte nakon ponovnog hlađenja.