Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem brule sa jabukama i suvim grožđem

Krem brule sa jabukama i suvim grožđem

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Krem brule sa jabukama i suvim grožđem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Zaboravite na kalorije - jednostavno se opustite i uživajte u ovom neverovatnom krem bruleu sa jabukama i suvim grožđem"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 450 g, dezertne
  • limun - 1 komad
  • suvo grožđe - 30 g, tamno
  • pavlaka - 600 ml, tečna
  • cimet - 1 štapić
  • jaja - 3 komada, žumance
  • šećer u prahu - 50 g
  • smeđi šećer - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, očistite ih od sredine i semenki i isecite ih na kocke. Stavite ih u duboku šerpu, dodajte 2 kašike soka od limuna i 4 kašike vode. Dobro promešajte i stavite da provri na umerenoj vatri. Smanjite jačinu vatre i pokrijte posudu. Dinstajte sastojke oko 15-20 minuta na tihoj vatri - dok voće ne omekša, nakon toga dodajte suvo grožđe i sklonite s vatre.

Odvojte 150 ml pavlake. Preostalih 450 ml stavite da provri zajedno sa štapićem cimeta. Čim pavlaka provri sklonite sa ringle i ostavite oko 10 minuta pod poklopcem, nakon toga izvadite cimet.

Odvojte žumanca od jaja i umutite ih sa šećerom u prahu dok ne pobele. Uz neprestano mešanje dodajte i preostalih 150 ml pavlake. Dodajte smesu od jaja u toplu začinjenu pavlaku i vratite na ringlu. Kuvajte krem oko 15 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Rasporedite smesu od dinstanih jabuka i suvog grožđa na dno 6 malih posudica. Odozgo sipajte krem od pavlake i ohladite u zamrzivaču.

Sipajte po malo smeđeg šećera preko svake porcije i zapecite samo 2-3 minuta na jako zagrejanom grilu, tako da se šećer istopi i da počne da ispušta mehure. Servirajte nakon ponovnog hlađenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: