Način pripreme
Operite suvo grožđe i potopite u vodu.
U posudu stavite mekani maslsac, kiselu pavlaku i vanilin šećer, promešajte viljuškom.
Dodajte 200 g brašna i prašak za pecivo i promešajte.
Pospite radnu površinu brašnom i sipajte smesu.
Zamesite sa preostalim brašnom mekano testo koje se ne lepi, uvijte u foliju i stavite u frižider,
Očistite jabuke, oljuštite i izrendajte krupnije.
Dodajte šećer, rendnau koru i sok od pola limuna, promešajte.
Podelite testo na dva dela.
Razvucite svaki deo na papiru za pečenje, posutim brašnom širine 15-17 cm.
Ocedite jabuke i suvo grožđe i raspordite po dužini u centar.
Savijte jedan kraj, a nakon toga drugi.
Isecite štrudle na 6-7 komada širine oko 5 cm.
Namažite slatke roalte jajetom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-35 minuta.
Jedite ukusne i slatke rolnice sa jabukama i suvim grožđem i uživajte u jeseni.
Pogledajte još ideja za kolač sa jabukama, kao i kako da napravimo zdrav zaslađivač od jabuka.