Način pripreme
Skuvane leblebije pasirajte u glatku smesu. Isecite na sitno spanać.
Stavite ga u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem, posolite i dodajte usitnjen čen belog luka.
Promešajte, poklopite posudu i dinstajte 3-4 minuta.
U pasirane leblebije dodajte dinstani spanać, jedno malo jaje, 3-4 kašike prezli, prstohvat peršuna, prstohvat mirođije i biber.
Promešajte dobro dobijenu smesu. Možete da dodate vaše omiljene začine osim nabrojanih.
Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. Blago ga namažite.
Kašikom uzimajte smesu i uvaljajte u kukuruzno brašno.
Oblikujte ćuftice od leblebija i poređajte u posudu.
Namažite falafele maslinovim uljem. Ispecite na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rernu sa ventilatorom dok prijatno ne preplanu.
Servirajte ćuftice od leblebija sa spanaćem sa kiselim mlekom začinjenim belim lukom i mirođijom.
Nek vam je slatko!