Ćuftice od leblebija

Ćuftice od leblebija
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kao i njihova braća od mesa, ove ćuftice od leblebija piju baš mnogo piva"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 tegla (400 g)
  • pečurke - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • belanca - 1 komad
  • seme suncokreta - 50 g i seme bundeve
  • si
  • ulje
  • kari
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i pečurke sitno iseckajte i propržite u tiganju sa malo ulja (oko 2-3 minuta). Začinite karijem.

U blenderu sameljite semenke suncokreta i semenke bundeve, zajedno sa 2-3 čena belog luka.

U poseboj posudi sipajte proceđenu teglu leblebija i smesu od pečuraka i luka.

Sameljite na pire i u njih dodajte samlevene semenke zajedno sa jednim belancem i sitno iseckanim peršunom.

Smesu dobro promešajte i začinite solju po ukusu.

U plehu, obloženim papirom za pečenje, oblikujte ćuftice. Pospite susamom i pecite 20-30 minuta na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.

Ćuftice od leblebija su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: