Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Želirana torta sa jagodama

Želirana torta sa jagodama

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Želirana torta sa jagodama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Kada ima toliko izobilje svežih jagoda, prosto treba da napravite ovu aromatičnu tortu"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, omekšali
  • šećer - 125 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • jagode - 500 g
  • želatin - 3 komada
  • sok - 750 ml, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo maslac, jaje, brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilu i zamesimo testo koje onlikujemo u loptu i stavljamo na dno kalupa sa prstenom za tortu. Pažljivo oblikujemo ivicu i izbušimo koru viljuškom, da ne raste mnogo.

Pečemo koru u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni, dok ne pprumeni. Vadimo je i ohladimo.

Rastvaramo želatin u vodi prema instrukcijama, čekamo da nabubri i pretvorimo ga u tečnost na pari ili u mikrotalastnoj na kratko. Sipamo ga u sok i stavljamo u frižider na 10-15 minuta.

Poređamo jagode preko ohlađene kore i prelivamo želatinom, stavljamo u frižider bar na 2 sata.

Vadimo tortu i pomoću oštrog noža je odvajamo od prstena. Dobro je da smo ga prethodno namazali omekšalim maslacem, tako se lakše odvaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Милица Павловић
Милица Павловић
Odlično!
03.01.2021 12:06