Način pripreme
Za koru dobro umutite jaja mikserom i u njih dodajte šećer.
Zatim dodajte ulje. Na kraju prosejte i dodajte brašno, prašak za pecivo i vanile.
Dobro mešajte špatulom dok se ne dobije glatka smesa mešajući samo u jednom smeru. Dobijenu smesu sipajte u podmazanu nauljenu tepsiju i ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Kada je kora gotova, izvadite je i sačekajte da se ohladi, nakon čega je naseckajte na 3 dela.
Pripremite krem tako što zagrejete mleko, posle u njega dodajte i šećer i vanilin šećer i izmešajte.
U posudi umutite jaja zajedno sa brašnom i malo mleka dok se ne dobije konzistencija boze.
Dodajte dobijenu smesu u mleko i mešajte dok ne uzavri i ne zgusti se. Posle sklonite sa vatre i dodajte kravlji maslac. Dobro mešajte.
Za sirup za ukusnu voćnu tortu zagrejte vodu i dodajte šećer, izmešajte dok se ne istopi.
Na poslužavnik stavite prvi deo kore i zalijte je s nekoliko kašika sirupa, zatim stavite krem za tortu. Nakon toga dobro operite voće i naseckajte na komade.
Stavite komadiće jagoda i malina na krem. Nakon čega na njih stavite drugu koru. Sledi ponovo sirup, krem i voće.
Na kraju zalijte treću koru, ravnomerno nanesite ostali krem.
Dekorišite tako što poređate jagode i maline i po zidovima torte sa jagodama.
Pogledajte još kako da zamrznete jagode, kako biste imali za više kolača sa jagodama.