Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom dok ne dobijemo kremastu smesu. Dodajemo vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešamo dobro i stavljamo ulje. Dobijenu smesu stavljamo u namazan pravougaoni pleh i pečemo u umerenoj rerni na 150-180 stepeni dok ne bude gotovo (proveravamo čačkalicom za zube).
Ostavljamo da se ohladi i koncem isečemo horizontalno dve kore.
Na pari rastopimo kravlji maslac i pavlaku i u njih dodajemo mlečnu čokoladu.
Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.
Na tacnu za tortu stavljamo prvu koru i nanesmo 2/3 napravljenog krema. Nakon toga pokrivamo drugom korom i preostalim delom krema i posipamo odozgo i sa svih strana posipamo mlevenim orasima.
Operemo voće i poređamo na orahe. Rastvaramo želatin u hladnoj vodi i kad nabubri rastvaramo na pari i prelivamo ravnomerno voće.