Burgundska kobasica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
04/06/2019
"Čvrsto verujemo, da je pravljenje kobasica pravi sveti čin, zato i toliko ozbiljno biramo koga ćemo da častimo našom burgundskom kobasicom "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 3 kg, polumasno
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 300 g
  • pečurke - 300 g
  • luk - velika glavica
  • peršun - 1 vezica
  • celer - mala glavica
  • konjak - 100 ml
  • so - 90 g
  • biber - 40 g, mleveni
  • čubar - 30 g
  • muskatni oraščić - 10 g
  • aleva paprika - ljuta, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom.

Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva.

Konzumira se sveža, najbolje na tiganju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar