Način pripreme
Sastojsci su za pleh prečnika 20 cm. Ako želite da čizkejk bude bez grama šećera, zamenite keks i slatko da budu za dijabetičare ili sa stevijom. U početku nisam tako planirala, ali krem je ostao idealan.
Osnova je od keksa i maslaca, nećemo da je komentarišemo. Krem pravimo na sledeći način. Umutimo neslani sitan sir sa kiselim mlekom i listićima mente. Dodajemo med po ukusu i ako imate sirup od mente.
Na kraju stavljamo želatin u mikrotalasnu da se rastvori, mešajte energično da se ne stvore grudivce. Preporučuje se da ostavite sitan sir i kiselo mleko da se ugreju na sobnoj temperaturi, prethodno, da ne preseku želatin.
Sipajte čiz smesu na osnovu od keksa i ostavite čizkejk da se stegne u frižderu.
Na kraju kolač ukrasite slatkom i voćem.
Jednostavan i ukusan desert za male i velike.