Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa mlečnim prelivom u đuvečari

Sarme sa mlečnim prelivom u đuvečari

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Sarme sa mlečnim prelivom u đuvečari
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Poznaćete ih po sosu - samo su naše sarme toliko ukusne"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 1 tegla, konzervisani
  • pirinač - 200 g
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 100 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • peršun
  • voda
  • za preliv
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 100 g
  • beli luk - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste luka sitno isecite, dinstajte u ugrejanom ulju i dodajte pirinač i vodu. Kad pirinač upije vodu dodaju se začini.

U svaki list vinove loze, kašikom stavite od smese sa pirinčem, krajeve listova savijte tako da 1 cm od lista bude podvijen.

Dobijene sarmice poređajte u đuvečaru, čije dno pokrijte listovima vinove loze. Kada poređate sve sarme, sipajte vodu i 2 supene kašike ulja.

Đuvečaru sa saramama od listova vinove loze stavite u hladnu rernu i ugrejte na 200 stepeni. Pecite 40 minuta.

Kad izvadite đuvečaru iz rerne, napravite preliv tako što pomešate kiselo mleko i majonez sa izgnječenim belim lukom i prelijte već gotove sarme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: