Bogata salata kapreze sa avokadom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/06/2019
"Dodajte malo avokada u omiljenu salatu kpreze i uživajte u jednom veoma zasićenom ukusu "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 komad, ružičasti, veliki
  • mocarela - 125 g, sveža
  • avokado - 1 komad
  • pesto od bosiljka - 4 - 5 kašika ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • balsamiko sirće - po želji
  • bosiljak - 5 - 6 svežih listova
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite paradajz na debele šejbne. Po želji možete i da ga oljuštite unapred. I mocarelu isecite na krugove.

2. Avokado oljuštite, isecite po dužini po sredini i odstranite košticu. Dve polovine isecite na duge relativno debele parčiće.

3. U veliku posudu poređajte pod nagibom ređajući parčiće paradajza i mocarele. Preko njih stavite avokado i ostatak rasporedite sa strane kako vam se dopada.

4. Preko salate rasporedite pesto od posiljka, pospite maslinovim uljem i solju i po želji malo balsamiko sirćeta.

Sjajna kapreze salata bi išla i sa malo paštete od maslina ili blago zapečenog koštunjavog voća.

5. Skorz odozgo ukrasite svežim listovima bosiljka za lep izgled i neodoljiv ukus i aromu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar