Način pripreme
Pileće šnicle od bataka se začinjavaj po sopstvenom ukusu (ja sam solju, belim lukom u prahu i biberom) i peku se na gril tiganju po otprlike šest minuta sa obe strane.
Dno tanjira za salatu se prekriva isečenim miksom nekoliko vrsta salata.
Pileće meso, paradajz i luk se seku i poređaju preko salate.
Avokadu se izvadi koštica i kora se skine, iseče se na kriške i poprska se sokom od limuna. Poređa se u ostale sastojke.
U maloj teglice se pomeša malo soli, preostali sveže isceđen sok od limuna, maslinovo ulje, senf, med i mleveni biber. Teglica se zatvara čvrsto i rastrese energično, da se dobro pomešaju sastojci za dresing.
Salata sa avokadom se začinjava dobijenim dresingom neposredno pre serviranja, a nakon toga se meša.
Servirajte ovu zdravu đakoniju za ručak ili večeru. Za neke će ova salata sa avokadom i piletinom će biti doručak :)