Krta jagnjetina sa mladim krompirom i zelenim začinima

07/06/2019
"Nekim ljudima proleće miriše na cveće, a mi ga uvek povezujemo sa mirisom krte jagnjetine sa mladim krompirom iz rerne "
Priprema20 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno220 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 kg
  • krompir - 1 kg, mladi
  • maslac - 50 g
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • sremuš - 5 - 6 listova
  • nana - 2 struka
  • luk - 1 veza, svež
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na krupnije komade. Posolite svako parče i ostavite 30 minuta.

Operite nanu, sremuš i mladi luk.

Namažite pleh sa malo ulja.

Po dnu rasporedite zelene začine, nemojte ih seći.

U posudi pomešajte ulje, biber i alevu papriku. Namažite svako parče mesa dobijenom smesom. Poređajte na zelene začine.

Operite mladi krompir, nemojte ga ljuštiti. Napravite ih po nekoliko proreza sa jedne strane. Posolite i poređajte krompir između mesa sa prorezom na dole. Tako će se krompir takođe začiniti.

Isecite masalc na komade i stavite i njega.

Sipajte jednu šolju vode. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite jagnjetinu sa krompirom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite 3 sata, u sredini pečenja smanjite temperaturu na 160 stepeni.

Nakon toga skinite foliju, prelijte odvojenim sosom pečenu jagnjetinu sa mladim krompirom i vratite u rernu na još 10-15 minuta dok se ne stvori prepečena korica.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar