Način pripreme
Rerna - 165-170 g.
Okrugao kalup oko 20/22 cm, namazan i posut sa malo brašna.
Jaja odvojimo na žumanca i belanca.
Žumanca umutimo sa šećerom i vanilom dok se ne udvostruči obim. Dodajemo rikotu, pavlaku i mutimo dok ne dobijemo glatku smesu i meke vrhove.
Pažljivo dodajemo pirinčano brašno, mutimo dok se ne integriše i dodajemo skrob od krompira, ponovo mutimo dok se ne integriše. Na kraju dodajemo čokoladne kapljice, promešamo spatulom.
Belanca umutimo na sneg i dodajemo u porcijama u smesu od žumanaca. Gotovo testo sipamo u kalup.
Pečemo na 165-170 stepeni oko 55/60 minuta.
Nakon što kolač bude gotov, otvaramo malo rernu i ostavljamo unutra na još 30 minuta.
Vadimo, ostavljamo da se ohladi i pospiemo sa malo šećera u prahu.
Odgovarajući desert za ljude koji ne tolerišu gluten, osim toga dijetetski je, zato što nema masti i uprkos tome je sa predivnom, mekanom i kremastom strukturom.