Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama

Keks torta sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19934705
Keks torta sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Keks torta sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama je torta koju ćete već sutra napraviti, zato što znate koliko je ukusna."

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa, oko 250 g paket, po želji
  • sveže mleko - 200 ml
  • čokoladne kapljice - 1 paket - 50 g
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • voda - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom krema za tortu, Potrebna vam je posuda u kojoj mikserom umutimo prvo žumanca.

U šerpu na vatri sipamo vodu i šećer, mešamo dok ne dobijemo sirup.

Dodajemo sirup u žumanca i promešamo da se pomešaju.

U drugoj posudi umutimo maskarpone i u njega dodajemo žumanca.

Umutimo slatku pavlaku spatulom, vrtimo u jednom pravcu, dodajemo u maskarpone. Stavljamo krem u frižider na bar 30 minuta.

Pripremamo pleh u kojem ćemo ređati keks tortu. Sipamo mleko u posudu i počinjemo da potapamo svaki keks u njega i nakon toga ređamo u pleh.

Nakon što porđemao prvi red keksa rasporedimo od krema preko i posipamo čokoladnim kapljicama.

Ponavljamo jš dva reda keksa i krem, a odozgo posipamo mrvljenim keksom i preostalim čokoladnim kapljicama.

Gotovu keks tortu sa maskarponeom i čokoladnim kapljicama stavite u frižider na sat vremena i servirajte.

Pogledajte još kako da koristite maskarpone za pravljenje torte kao i koja je alternativa maskarponea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: