Uspešni medenjaci sa tahinijem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/06/2019
"Ako se pitate sa čime da servirate šolju čaja ili kafe, medenjaci su uvek dobra ideja "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • med - 5 supenih kašika, tečan
  • tahini - 80 g, od susama
  • ulje - 80 ml
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 370 h ili dok ne dobijete srednje meko testo
  • amonijačna soda - 8 g
  • šećer - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa šećerom i medom. Dodajte tahini od susama na sobnoj temperaturi, da ne bude toliko tvrd. Dobro promešajte dok se potpuno ne rastvori i onda sipajte ulje.

Prosejte u tečnu smesu brašno sa amonijačnom sodom i mešajte dok ne dobijete srednje meko testo, dodajte brašna koliko je potrebno.

Namazanim prstima oblikujte loptice i spljeskajte ih (medenjake možete napraviti tanje ili deblje, kako vam se dopada).

Poređajte na rastojanju u dva pleha, obložena papirom za pečenje ili namazana.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, u zavosnosti od debljine. Gledajte ih zato što se brzo peku i mogu zagoreti.

Sačekajte da se ohlade i servirajte sa čajem, kafom ili mlekom. Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar