Želirana torta sa breskvama

15/06/2019
"Najtačnija upotrebna kompota od bresaka je nađena, ostaje da zapišete recept i da nas drugi put poslužite ovim desertom "
Priprema30 min.
Kuvanje2 min.
Ukupno32 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - sa kakaom, 1 paket
  • pavlaka - 2 kofice, kisela
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • orasi - 1/2 šolje
  • kompot od bresaka
  • želatin - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvimo u veliku posudu, nakon toga uzimamo šećer i pavlaku, umutimo mikserom, nakon toga dodajemo orahe i promešamo kašikom.

Keks stavljamo u pleh (sa pokretnim prstenom) dobro poređamo kao koru. Odozgo prelivamo zaslađenom pavlakom i orasima i lepo poravnamo.

Pažljivo vadimo voće iz kompota i poređamo odozgo preko pavlake. Stavljamo u frižider na oko 40 minuta da se stegne. Za to vreme pravimo želatin.

Želatin rastvorimo u soku iz kompota i ostavljamo na 15 minuta, nakon toga ugrevamo dok se potpuno ne rastvori. Nakon toga ostavljamo sirup da se ohladi i vadimo tortu iz frižidera.

Prelivamo sokom iz želatina i stavljamo na 1 sat da se stegne. Vadimo iz frižidera i otvaramo kalup za pečenje na poslužavniku.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar