Način pripreme
Izmerite vodu šoljom i sipajte u džezvu. Dodajte kafu i kakao. Stavite na vatru i promešajte. Čim provri i podigne se skinite džezvu i ostavite 2 minuta.
To je moj način kuvanja kafe u džezvi. Neko prvo peče kafu na dnu džezve i onda sipa vodu. Drugi prvo sipaju vodu i kad provri dodaju mlevenu kafu. Kafu sa maslacem možete pripremiti i sa espresom. Međutim, instant kafa se ne preporučuje! Nije važno kako god odlučite da pripremite.
Kad bude gotovo sipajte u posudu, odgovarajuću za pasiranje (možete koristit veču i dublju čašu) dodajte maslac i pasirajte. Dobijate lep kajmak prilikom mućenja maslaca.
Ja nisam imala mutilicu za kafu i zato sam koristila štapni mikser. Pasirala sam u malom plastičnoj kantici (500 ml) i nakon toga sam sipala kafu u čašu.
Možete dodati i maslac od kokosa po želji. Izaberite sami da li ćete kombinovati dve vrste maslaca ili samo jednu.
Ova kafa se preporučuje ljudima koji nemaju naviku da doručkuju ujutru i one koji drže dijetu.
Uživajte u napitku sa nekoliko zrna kakaa bonus u njemu, ako volite zasićeni ukus kakaa (po želji).