Šnicla od mlevenog mesa

17/06/2019
"Domaćna šnicla za sve koji žele da jedu nešto ukusno, pripremljeno za manje od 20 minuta"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso rasporedimo u najlon kesu, odozgo oklagijom istanjimo do oko 1 cm. Dobro je da zamrznemo 2-3 sata, ali može i bez - diketno.

Uvaljamo u brašno. U tanjiru umutimo jaje. Ugrevamo ulje u tiganju. Potopimo u jaje sa obe strane i pržimo na niskoj temperaturi dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Vadimo na tanjir sa papirom da se ocedi višak masti.

Oljuštimo krastavac na ivice, isečemo na dva dela po dužini i isečemo na tanke komade.

Paradajz isečemo na tanke komade. Krišku limuna presavijemo na pola i posle ponovo na pola. Poređamo pre serviranja i poslužimo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar