Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileća šnicla sa garnirungom od pirinča

Pileća šnicla sa garnirungom od pirinča

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileća šnicla sa garnirungom od pirinča
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ukusni su i odvojeno, ali zajedno u jednom tanjiru kombinacija je zaista neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 5 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • pileće grudi - 4 komada
  • čubar
  • pirinač - 1 šolja
  • za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 crvena
  • pečurke - 5 komada
  • bujon - 3 šolje, od pečuraka
  • voda
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće grudi poprečno na parčiće debljine 2-3 cenitmetra. U posudu za pečenje pokrivenu papirom i namazanu uljem poređamo pileće grudi. Isečemo paradajz na kolutove, a luk na sitno.

Posipamo meso biberom, solju i čubrom i stavljamo preko luka. Uključujemo rernu i stavljamo da se peče.

Nakon što je skoro gotovo vadimo stavljamo krugove paradajza i narendamo kačkavalj. Posipamo čubrom i ponovo vraćamo u rernu na još 10 minuta.

Pirinač spremamo na sledeći način. Isečemo luk na kocke kao i papriku.

U tiganj stavljamo maslac u zapržimo luk a nakon toga i papriku. Slede pečurke i pržimo dok ne omekšaju (oko 5 minuta).

U drugoj posudi zapržimo pirinač 2-3 minuta na jakoj vatri i sipamo bujon od pečuraka.

Smanjujemo ringlu i mešamo pažljivo i ostavljamo tako dok pirinač ne upije tečnost.

Posle sipamo pripremljeno povrće u pirinač i dobro promešamo. Pri serviranju stavljamo po jednu šniclu i deo pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: