Način pripreme
Isečemo pileće grudi poprečno na parčiće debljine 2-3 cenitmetra. U posudu za pečenje pokrivenu papirom i namazanu uljem poređamo pileće grudi. Isečemo paradajz na kolutove, a luk na sitno.
Posipamo meso biberom, solju i čubrom i stavljamo preko luka. Uključujemo rernu i stavljamo da se peče.
Nakon što je skoro gotovo vadimo stavljamo krugove paradajza i narendamo kačkavalj. Posipamo čubrom i ponovo vraćamo u rernu na još 10 minuta.
Pirinač spremamo na sledeći način. Isečemo luk na kocke kao i papriku.
U tiganj stavljamo maslac u zapržimo luk a nakon toga i papriku. Slede pečurke i pržimo dok ne omekšaju (oko 5 minuta).
U drugoj posudi zapržimo pirinač 2-3 minuta na jakoj vatri i sipamo bujon od pečuraka.
Smanjujemo ringlu i mešamo pažljivo i ostavljamo tako dok pirinač ne upije tečnost.
Posle sipamo pripremljeno povrće u pirinač i dobro promešamo. Pri serviranju stavljamo po jednu šniclu i deo pirinča.