Čorbica od spanaća

18/06/2019
"I kada čujete da se na vatri ne krčka čorba, nego čorbica, imate tako lep osećaj"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano512
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać 800 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • so
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite spanać na tračice. Dinstajte u ulju sitno iseckan luk, u šerpi.

Dodajte spanać i nastavite da dinstate na jakoj vatri, mešajte neprestano drvenom kašikom.

Nakon desetak minuta stavite paradajz pire, pomešan sa jednom šoljom tople vode i pirinač. Smanjite vatru. Nakon još desetak minuta dodajte so i alevu papriku i odmah sipajte 1 litar vrele vode.

Ostavite supu da se krčka na tihoj vatri i kad spanać omekša skinite posudu sa vatre. Servirajte sa mlevenim biberom i kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar