Nervozne šnicle

18/06/2019
"O ako ste tako opušteni što se tiče izgleda, preporučujemo vam ove nervozne ćuftice dva puta dnevno za jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica (izrendan)
  • čubar - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, nepuna
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso, u njega dodajemo luk i začine. Ostavljamo da odstoji oko 30 minuta.

Pripremamo smesu za pohovanje tako što umutimo jaja sa prstohvatom soli. U ravan tanjir sipamo 1 šolju brašna.

Od mlevenog mesa napravimo šnicle, uvaljamo ih u brašno, nakon toga potapamo u umućeno jaje i stavljamo da se prže u ugrejanom ulju.

Gotove šnicle stavljamo na ubrus da se ocedi višak masti.

Serviramo sa prilogom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar