Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Bečka šnicla druga varijanta

Bečka šnicla druga varijanta

Ipek MehmedIpek Mehmed
Početnik
616
Bečka šnicla druga varijanta2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Klasična bečka šnicla se može pripremiti i ovako - po ovom jednostavnom receptu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 150 g, svinjski ribić
  • brašno - 8 g
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 30 g
  • ulje - 20 ml
  • maslac - 5 g
  • peršun - 4 g
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso izlupamo i začinimo biberom i solju.

Pohujemo redom - brašno, jaja, prezle.

Pre prženja pravimo rešetku na fileu obrnutom stranom množa. Pržimo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj masnoći.

Serviramo sa kuglom maslaca uvaljanog u peršun i odgovarajućim prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: