Veganska lazanja - varijanta II

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
11/02/2019
"Očaraćemo vas ovom lazanjom, pa ćemo vam tek onda reći da je vegetarijanska "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isecite na trake. Patlidžan isecite na kockice. Pečurke operite i isecite na komadiće.

Crni i beli luk, sitno iseckane, prodinstajte u ulju, pa dodajte pečurke, patlidžan i začine, bez soli i aleve paprike. Nakon minuta dodajte paradajz, pasulj, so i alevu papriku Kuvajte oko 15 minuta bez poklopca.

Za to vreme napravite bešamel sos. Brašno propržite u zagrejanom ulju dok mešate brzo. Po malo dodajte mleko, dok neprestano mešate i dok ne dobijete kašu. Na kraju dodajte so po želji.

U vruću vodu umočite kore za lazanju. Poređajte red kora, zatim nadev, pa bešamel sos i sve tako ređajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju završite sa korama i preko posipajte bešamel.

Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar