Frikase (kaša) sa belim mesom

22/06/2019
"Klasika, prava klasika koju sa zadovoljstvom jedemo svaki put kada nam je neko pripremi po ovom receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano517
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pileće grudi + kosti od grudi (za bujon)
  • maslac - 50 g
  • brašno - 4 kašičce
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvamo belo meso sa kostima (bude ukusnije sa njima, ali može i bez, možete kuvati celo pile i da koristite samo belo meso, a od drugog da napravite supu). Vode treba da bude malo da bi bujon bio koncentrisan. Najbolje da dodate i so prilikom kuvanja.

Izvadite meso i iskidajte ga ili sitno isecite. Dodajte lagano ugrejano mleko (da se ne preseče).

Rastopite maslac i propržite brašno u njemu 3-5 minuta. Dodajte po malo od bujona i mešajte neprestano da se ne stvore loptice, i dok ne dobijete gustu kašu. Posle vratite u šerpu u preostali bujon od mesa.

Ako postane mnogo retka, rastopite još maslaca, propržite brašno i ponovite proceduru.

Možete dodati i biber.

Evo i još jednog recepta za frikase.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar